Popular Posts

There was an error in this gadget

Follow by Email

Sunday, April 19, 2009

Miracles of The Quran

Assalamualaikum.

http://www.miraclesofthequran.com

Please check this site. One of the fans of Prophet Muhammad (SAW) send it to me so that i can share it with all of you.

JazakAllah to that brother in Islam.

This site contains many amazing facts about Quran. I havent checked all of them though. But so far so good. Take a look.

Thanks.

P/S: ONE OF THE POST FROM FAN OF PROPHET MUHAMMAD (SAW).

Friday, April 17, 2009

Projek 3 - BETWEEN DICHOTOMIES: CIQ COMPLEX, MALACCA

Ha... Lama jugak kan aku tak berblog secara serius ni. Entri2 sebelum ini banyak sangat la yang merapu-meraban tahap cipan. Pastu, lagi banyak jawab tag daripada mengarang entri. Huhu... Ala... Ok la tu kan daripada tak ada isi langsung. Kekeke... Em...

Meh aku nak berkongsi sikit hasil kerja FINAL PROJECT aku untuk semester ini yang menyebabkan aku kesibukan tahap arkitek profesional. Hukhuk... Sibuk la sangat. Sebenarnya lebih kepada tak ada mood nak mengarang entri kerana stress sangat2. Hihi... Ah, banyak pulak aku bergelak-gelakkan dalam entri kali ni. Hepi sangat la tu... Huhu... Eh, tergelak lagi. Alahai... Ok2. Serius2... Kali ini aku nak berspeaking pula. Baru nampak profesional sikit. Uhuhuhu...

Between dichotomies means a division or contrast between two things that are or are represented as being opposed or entirely different.

For this final project, students are now to undertake a project that addresses the 3 elements within a dichotomy: the 2 elements that make up the dichotomy itself and the third element that exists between the two. Some of the immediate dichotomy presented to students will be between land and sea (where people come from land to sea and vice versa), public and private (passenger and staff), the pedestrian and the vehicle (the walkway and the road), the processed and the unprocessed (after and before boarding pass process), the local and the foreign (the passengers), the transient and the non-transient, the earthbound and the high-rise (the building), the natural and artificial (ventilation and lighting), the historical and the future.

Ah, malaslah pula nak berspeaking. Pening aku nak fikir ayat (padahal memang tak terer speaking pun). Nah... Lihatlah gambar2 bod yang aku upload nih demi menunjukkan betapa kepayahannya diriku menyudahkan projek ini.







Wahai para pembaca sekalian. Ketahuilah betapa nervousnya perasaanku ini selama projek ini berlangsung. Iyelah. Aku kan seorang repeater. Sudah tentu rasa kurang confident itu ada. Tapi, aku taklah sampai berfikiran negatif yang aku akan gagal semester ini kerana aku yakin pensyarah2 pasti akan menolong golongan repeater ini. Namun, di saat2 akhir projek ini disiapkan, aku berasa sangat relaks tahap boleh layan facebook wa cakap lu walaupun bod2 tak siap lagi. Gile ke hape aku nih? Haih... Punyalah sengal aku rasa masa ni. Facebook memang buat orang ketagih la. Shiut je...

Tempoh projek ini adalah 2 bulan setengah. Proses awal adalah membuat model comel berskala 1:500 yang respon kepada site context. Dari model comel ini idea akan dikembangkan kepada space planning pula. Aku tak tahulah apa masalah idea aku ni sampai banyak kali aku kena ceramah oleh tutor yang mentutor aku. Bosan dowh kena ceramah benda yang tak straight to the point. Last2, aku dah tak nak jumpa dia langsung. Mulalah aku tergapai2 mencari hala tuju sendiri. Kadang2 aku terfikir juga kenapalah Pn. Kalsom @ mama tak letak je nama aku dalam group yang aku dah biasa contohnya kat group dia ke, Cik Sofie ke, Encik Nik ke. Kan senang. Kami ni golongan repeater memerlukan orang yang sudah memahami design kami wahai Pn. Kalsom sayang. Disebabkan kurang jumpa lecturer, tak pasal2 seminggu sebelum submit drawings design aku kena ubah sedikit. Sedikit je la. Tak banyak. Kata Pn. Kalsom aku tak perlu buat 3D baru. Just tumpukan kat floor plan je. Tapi, aku buat jugak 3D baru sebab rasa tak puas kalau 3D tu tak sama dengan floor plan. Rasa macam 'eee, aku ni macam takde usaha langsung nak wat yang terbaik'. Ye, ramai orang kata aku perfectionist. Hmm... Aku rasa kadang2 la kot. Kalau aku rasa aku boleh buat sesuatu tu lebih daripada apa yang aku buat sekarang, aku akan cuba juga untuk sampai ke tahap tu walau lambat mana sekalipun akan aku cuba jugak. Itulah aku. Dan aku berjaya siapkan 3D dalam masa 3 hari. Hasilnya seperti dalam bod tu la.

Masa presentation day hari tu, Alhamdulillah para panel suka design scheme aku. Aku pun tak sangka akan dapat komen yang positif daripada mereka. Mereka pula yang banyak bercakap berbanding aku. Betul!!! Aku just bagitau design intention aku dan cerita sedikit tentang space planning then diorang pula mula mentafsir drawings aku kepada ayat. Hmm... Quite surprise actually. Patut la aku tak rasa nervous sangat sebelum nak present tu. Huhu... Terima kasih kepada para panel yang tak banyak tanya dan mudah memahami drawings ku. Jasamu dikenang sampai mati. Huhu.. Cumanya sekarang aku perlu berdepan dengan juri sebenar, Pn. Kalsom dan para kroninya. Sebab aku tau aku kurang berdisiplin untuk projek kali ni. Dahlah jarang jumpa lecturer, pin up bod pun lambat. Apa raaa... Entah kena tolak ke tak markah aku pun tak tau. Huuu... Nervous gak nih. Sekarang tengah meraikan kemerdekaan sekejap sebelum menyambung kerja untuk menulis report bagi projek ini pula.

Ah, letihnya mengarang setelah sekian lama tak mengarang. Sekian, terima kasih dulu la ye. Selamat membuta semua...

Perancangan Perkahwinan Aku. (Aku Memang Suka Jawab Tag. Tag La Aku Banyak2 Ok?)

Menjawab tag daripada Ilani.

1. How old are you?

22 years, 3 months and 21 days old..

2. Are you single?
in an open relationship with anyone..

3. At what age do you think you’ll get married?
hmmm... susahnya soalan ni wei... err... saya tak tau la cik Ilani... betul2 tak tau ni... emmm... yang saya tahu saya nak kawin kalau saya dah kaya dan cita2 saya dah tercapai...


4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
errr.. takkan saya nak kawin dengan seorang perempuan kot sebab sekarang saya banyak berflirting dengan rakan2 perempuan... uhuhuhu.. sekadar hobi di masa lapang... uh... sangatlah takde kerja...

5. If not, who do you want to marry?
Seorang lelaki yang mempunyai ciri2 idaman seperti yang terdapat pada rakan2 perempuan yang aku sayangi sekarang..

6. Who will be your bridesmaid & bestman?
adik saya atau rakan terdekat...

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?
ape2 pun boleh janji dapat kawin... kekekeke... tapi aku sukalah kawin macam suasana kat kampung aku sekarang... orang kampung merewang sama2... kan best tu...

8. Where do you plan to go on honeymoon?
emmm... saya nak pergi ke mana saja my hubby nak pergi... saya tak kisah tapi kalau boleh nak pergi negara yang bersalji... huhuhu.. tak kisah konon sekali hambik kau... nak gak pergi oversea...

9. How many guests do you think you’ll invite?
kawan2 yang dikenali sejak tadika sampailah tahap universiti ini dan mungkin juga rakan2 sekerja yang akan datang...

10. Will that include your exes?
errr.. yelah.. jemput je la.. dia nak datang ke tak dia punya pasal la..


11. How many layers of cake do you want?
3,4 lapis pun dah ok.. saya suka makan kek, adik2 pun suka, abang2 pun suka, mak abah pun suka walaupun abah selalu je tolak offer kalau kami memberinya kek lebih dengan ayat, "makanlah... abah dah kenyang"... kawan2 saya pun hantu kek juga lagi2 kalau kek coklat dan ex saya pun suka juga kek..

12. When do you want to get married, morning or evening?
morning.. petang nanti boleh la berileks2an dengan hubby tercayang... kan...?? eh, mana boleh relak2 cayang... kita kena tolong orang bersihkan pinggan mangkuk kat dapur la... huhuhu...

13. Name the song/tune you’d like to play at your wedding:
bunyi kompang sangat la best kan?

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
barehand

15. Champagne or red wine?
jus tembikai campur soda siap berkondensasi lagi bekasnya sampai banjir meja makan itu... fuh... mengancam habis!!!

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
days after the wedding... kita perlu mengenali saudara-mara dulu ye rakan2 sekalian sebagai tanda menghormati mereka...

17. Money or household items?
money AND household items (tak edit langsung nih dari jawapan Ila... penting nih...)


18. How many kids would you like to have?
tak kisah... selagi aku terdaya menghasilkannya... anak2 itu rezeki... tapi, jangan lupa mendidiknya sebaik mungkin ye...


19. Will you record your honeymoon in DVD/CD?
huh... rekod yang tak censored je la...


20. Whose wedding plan would you like to know ?
norhazrin
is teng
muaz
aan (kalau nak jawab la)
fatimah
shake
taqiuddin
e-in

Tuesday, April 14, 2009

Saya Cinta Kamu

SAYA CINTA KAMU

Hihi... Apa hal entah tiba2 rasa menggatal pulak sekarang ni nak menyebut ayat tu. Nak diluahkan tapi tak tahu kepada siapa. Eee... giler la menggedik aku nih. Hihi... Yey... Mengarut sekali lagi. Dah2. Anda telah mensia2kan masa anda membaca entri yang entah ape2 entah ni. Jadi, aku ingin meminta maaf ye.

*bosan giler menunggu 3D ni dirender. nak tidur tapi takut tak bangun2 pulak nanti.*

Saturday, April 11, 2009

Letih...

Aku letih... Tolong urut aku... Sakitnya badan setelah 3 bulan jarang2 tidur kat katil. Sakitnya badan setelah 3 bulan kerap tidur di kerusi sahaja. Sakitnya badan setelah 3 bulan hanya tidur bila mengantuk sahaja. Sakitnya badan kerap duduk dan jarang berjalan. Err.. Banyak pulak sakitnya badan ye. Kekekeke... Punggung pun dah jadi rata sebab asyik duduk je. Siap lenguh punggung tu tak tahan. Aduyai... Berharap semester ini cepat berlalu. Tapi, berharap juga aku dikurniakan kuasa lipas kudung untuk menyiapkan kerjaku dengan pantas. Mak aih... Banyak lagi tak siap nih. Isnin ni dah nak submit. Cuak memang cuak. Tapi, kenapa aku masih boleh ber'online2'an sekarang ni. Tembak kang. Kakakaka... Ye... Berjaya meluahkan isi hati. Boleh sambung kerja lepas ni.

Monday, April 6, 2009

Nak jawab Tag Banyak2 Sebelum Meneruskan Pekerjaan Yang Seterusnya...

1. Bekas kekasih saya adalah:

Perempuan.

2. Saya sedang mendengar:

When You Come Around by Westlife.

3. Mungkin saya patut:

Patut jawab tag ni la sebab rasa nak jawab nih baru leh wat keje.

4. Saya suka:

Orang ramai sayang saya, pastu saya sayang mereka semula, pastu saya suka kalau orang buat saya tersenyum lebar sampai telinga sebab itu menandakan perasaan saya memang betul2 gembira hingga jantung berdegup agak laju.

5. Sahabat-sahabat baik saya:

Mereka yang menganggap saya adalah sahabat baik adalah sahabat baik saya.

6. Saya tak paham:

Kenapa saya menjadi malas sejak saya masuk U.

7. Saya kehilangan:

Ingatan dan akal fikiran kalau dah start online.

8. Ramai yang berkata:

Saya comel walaupun saya kurang gemar mereka menyebut ayat2 begitu berulangkali.

9. Makna nama saya:

Kegirangan. Giranglah sangat kan.

10. Cinta itu adalah:

Fitrah semulajadi yang dikurniakan oleh Allah kepada setiap makhluk ciptaan-Nya. Cinta itu nikmatnya tak terkata. Marilah sama2 kita memanfaatkannya.

11. Di suatu tempat, seseorang sedang:

Online facebook.

12. Saya akan cuba:

Tunaikan segala impian hidup saya dan membahagiakan keluarga saya terutamanya ibu bapa saya yang telah banyak berkorban untuk anak2nya selama ini.

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud:

Kekal abadi forever and ever.

14. Telefon bimbit saya:

Berjenama Nokia 2600 dibeli di kedai hotlink kat Admin, UPM dengan harga RM 210 sewaktu saya tahun 1.

15. Bila saya terjaga dari tidur:

Saya terus on laptop. Haih. Takleh berenggang langsung dari laptop. Hihi.

16. Saya paling meluat apabila:

Berdebat dengan orang yang anggap apa yang saya lakukan adalah salah sedangkan perkara itu tidaklah seburuk mana tetapi bila dia buat salah dia tak boleh menerima teguran orang lain. Tumbuk kang.

17. Pesta/Parti adalah:

Best selagi tidak melanggar hukum-hakam agama.

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah:

Haiwan2 yang berperut buncit.

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah:

Sewaktu di zaman2 sekolah rendah dan menengah serta matrikulasi.

20. Hari ini:

Saya gembira sebab kekasih hati saya datang ke studio dan dia telah membuat saya tersenyum gumbira sampai ke telinga dan masih lagi tersenyum sampai sekarang. Dan saya bersemangat untuk melakukan kerja kerana dia. Kihkih. Luv u la.

21. Malam ini saya akan:

Sambung menyiapkan drawing saya.

22. Esok pula saya akan:

Sambung menyiapkan drawing saya juga.

23. Saya betul2 inginkan:

Grad tahun ni dan dapat kerja yang bergaji banyak lalu dapat membayar duit pinjaman PTPTN dengan segera dan membahagiakan ibu bapaku serta ahli keluargaku yang lain dan mendapat seorang kekasih hati yang sehati sejiwa denganku. Macam Aan.. Malangnya Aan perempuan. Mana la Aan versi lelaki nih...

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini:

Hensemnya saya. Wahaha..

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan:

It doesn't matter. Dua2 pun saya layan.

26. Makanan Barat atau Jepun:

Dua2 pun boleh coz i'm a food lover.

27. Bilik yang terang atau gelap:

Terang sebab tak suka suasana gelap. Bukan takut tapi sakit mata.

28. Makanan segera adalah:

Sedap dan murah. Ia juga berjaya menggemukkan diriku yang memang sudah sedia gemuk ini.

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?

Hahahaha.. gelak sakan tengok komen kawan kat facebook.


anda di tag!!!
ila
timah
is teng
shaiful safar
hassan
shake

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kenapa anda suka gambar ini?
Gambar ini menceritakan betapa rapatnya kami sekeluarga waktu dulu2 sampai tengok berita pun sama2. Umm.. Miss this moment..

Bila kali terakhir mkn pizza?
Entah. Tak ingat.

Lagu terakhir yg anda dengar?
Love Crime by Westlife.

Apa yg anda buat selain selesaikan tag ini?
Takde. Aku khusyuk giler menjawab tag ni.

Selain nama sendiri anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
Inot (kawan2), sayang (Aan), Ina (family).

Tag lagi 6 org *soalan seterusnya ada kaitan dengan org yg anda tag!
1) shaiful safar
2) is teng
3) ila
4) hassan
5) timah
6) shake

Siapa no 1 pada anda?
My Big Bro la.

Org no 3 ada hubungan dgn sape?
Dengan no 4. Hubungan yang sangat mengelirukan. Tiada gelaran untuk hubungan itu.

Kata sesuatu berkenaan org no 5.
Kecil je orangnya.

Bagaimana dgn org no 4?
Dia berada di Australia sekarang menyambung pengajiannya dalam bidang senibina.

Siapa org no 2?
Kawan sekelas kat Samttar masa form 2.

Bagi pesanan pd org no 6.
Selamat pagi cikgu!!!

Sunday, April 5, 2009

Terkadang...

Aku adalah aku..
Yang sejak azali memang begini..
Bersikap ego dalam diri..
Konon kuat dari segi mentaliti..
Mampu hadapi segala cabaran dengan sendiri..
Tak perlukan pertolongan sesiapa untuk berjaya..
Konon mampu berdikari..
Tapi, akhirnya aku sedari..
Ada kekosongan yang perlu diisi dalam diri..
Hingga kini aku masih tercari-cari..
Terkadang aku juga akan terkandas..
Terkadang aku juga akan terlajak..
Biar kuat mana pun mentaliti aku..
Ia takkan kekal utuh jika tiada penyokongnya..
Aku perlukan penyokong..
Dan andalah orangnya..
Rakan-rakanku, pembaca-pembaca blog ini..
Terkadang aku rasa ingin disayangi..
Terkadang aku rasa ingin dikasihi..
Terkadang aku rasa ingin dimanjai..

Aku Mahu Berjaya Dengan Cemerlang Bukan Setakat Cukup-cukup Makan

(Entri ini diedit semula daripada entri aku di blog lama. Situasi yang sama berulang kembali. Kali ini lebih parah kerana ia berlaku di tahap yang sangat kritikal di mana tarikh submission sebenar akan menjelang tak sampai seminggu lagi. Lalu, aku teringat entri lama ini dan aku membacanya semula dengan harapan boleh dijadikan peringatan kepada diri ini yang semakin alpa.)

Sepanjang Projek 3: CIQ Complex ini berlangsung, aku dengan jayanya telah mensia-siakan sebahagian daripada hidupku dengan gred mumtaz (cemerlang) melakukan pelbagai perkara yang tidak berfaedah dan berkaitan dengan projek besar ini. Projek akhir tahun kan. Of course la BIG PROJECT. Oh... Aku sangat bangga hingga tak terkata-kata. Aku sangat bangga hinggalah kekesalan menyelubungi jiwaku. Di saat kekesalan itu melanda, aku mula menyindir diri sendiri. Kenapa la aku suka sangat layan perasaan aku yang entah ape2 entah ni.

Sebenarnya, aku berasa sangat frust sebab design aku perlu diubah di saat2 kritikal nak submit project untuk kali kedua ni. Aku blur giler lepas diminta lecturer untuk betulkan design. Mungkin bukan 100% kena ubah tapi bila perkara yang paling basic yang kena ubah, ia akan mempengaruhi kebanyakan design tersebut. Ok. Itu takpe sebab mula2 aku yakin aku boleh buat. Tapi, keletihan yang melampau disebabkan aku tak tidur semalaman menyebabkan aku sangat penat untuk memikirkan tentang design. Adoi la.. Akibatnya? Otak aku macam ter'blok' kejap untuk mengeluarkan idea2 yang bernas. Dan, ke'blok'an itu berlaku selama sehari suntuk. Jadi, aku cuma dapat tidur. Tak pun termenung. Tak pun tulis blog. (Padahal boleh je aku duduk bertenang memikirkan tentang design tapi aku memang takde mood masa tu kerana ke'frust'an yang melanda).

Aku tau. Aku tak patut buang masa sebab tu bukan salah-satu ciri orang yang berjaya. Tu yang kadang2 aku benci dengan diri sendiri yang sangat berjaya dalam membuang masa. Dulu, aku tak macam ni pun. (Itu dulu...zaman dah berubah, dunia dah maju...). Hah.. entah ape entah kaitannya? Jadi, aku mula sedar lalu mengingatkan diri sendiri bahawa ciri2 orang yang beriman adalah dia akan melakukan sesuatu dengan bersungguh2 dan tidak mengenal erti putus asa kerana Allah sangat benci pada orang yang mudah putus asa. Walaupun aku rasa aku macam akan kelewatan sedikit untuk menghasilkan design yang baru, aku kena usaha jugak untuk buat yang terbaik sebelum hari penilaian tiba. Aku mula sedar... Hidup kita perlu ada kemajuan. Kerana, ciri2 orang yang beriman juga adalah hari ini akan jadi lebih baik dari semalam, dan esok lebih baik dari hari ini.

Jadi, peringatan untuk diriku yang serba tak sempurna ni, berusahalah dengan bersungguh2 untuk mencapai sesuatu yang diingini. Jangan harap ia akan datang bergolek macam tu je. Semua benda pun perlukan ikhtiar sebelum kita bertawakal. Ok la. Aku nak teruskan mendesign. Assalamualaikum dan selamat beramal...
Banyak betul la tag datang sejak akhir2 ni. Aku update blog dengan menjawab tag orang je la nampaknya. Baguslah. Memang takde idea lagi ni sebenarnya nak mengarang. Tag kali ni datang daripada E-ien. Layankan aje...

Peraturan Tag


Senaraikan:

1. 3 lagu yang wajib ada dalam playlist.
2. 3 barang yang wajib bawa bersama.
3. 3 tempat yang dekat di hati.
4. 3 laman web yang selalu dilawati (selain Facebook, Friendster & Myspace).
5. 3 blog yang mahu di-tag.


=====================================================================


1. 3 lagu yang wajib ada dalam playlist aku adalah banyak sebenarnya. Eeemm.. nak pilih mana satu ek. Yang paling aku suka sekarang ni la kan lagu Britney Spears (Break The Ice) sebab muzik dia sangatlah catchy. Memang goyang kepala
sambil bergendang2 dan menghentak2 kaki la kalau dengar lagu ni. Secondly, lagu Maksim (Lizst) sebab muzik dia macam ada unsur spirit sikit. Best dengar kalau nak buat kerja. Bersemangat jadinya. Thirdly, lagu Westlife (Us Against The World) sebab lagu jiwang. Kihkih.. Suara Mark paling merdu di sini. I looooike him walaupun dia gay. Lantak kau la. Tapi, suara dia memang mampu mencairkan jiwa ini. Cis.. Start la tu nak menggatal.


2.
3 barang yang wajib bawa bersama adalah telefon bimbit, kunci laptop dan dompet.

3.
3 tempat yang dekat di hati adalah rumahku syurgaku, studioku dan Hong Kong. Ceh.. Nak jugak Hong Kong kan. Maklumlah. Dah pernah jejak kaki kat sana la katakan. Kihkih.. Berlagak kejap. Aaaa.. Jangan.. Jangan tak jeles. Kihkih.. Sumpah ayat ini sangat menjengkelkan anda kan. Takpe. Sekali-sekala. Bukan selalu aku macam ni. Bagi la chance sikit. Hikhik..

3. 3 laman web yang selalu dilawati (selain Facebook, Friendster & Myspace) adalah Youtube sebab suka download video2 klip pastu convertkan jadi format MP3. Senang. Tak payah susah2 nak mencari website2 lain untuk mendownload lagu. Yang kedua pulak website Keepvid. Ini website untuk mendownload video klip dari Youtube tu la. Yang ketiga pulak website lucah. Kahkah.. Taklah. Biasa melawat blog kawan2 dan blog2 kegemaran yang lain la.

4. 3 blog yang mahu di-tag adalah blog Norhazrin, Nur Islami dan Nor Ilani.

Sekian tag kita untuk hari ini. Sehingga bertemu lagi di masa akan datang. Keep smiling dan selamat beramal.

Thursday, April 2, 2009

Tagged Datang Lagi...

Adakah anda suka blogging? Kenapa?
Masa mula2 berblogging dulu, ya.. Aku memang suka sangat blogging. Ketagih. Kalau boleh hari2 nak post entri baru. Tapi, sekarang masa tak berapa mengizinkan untuk aku berblogging. Seriously, aku suka mengarang panjang2 kalau nak post entri. Tu yang makan masa sikit. Dan baru2 ini memang aku tak berpeluang nak mengarang sebab kesibukkan mengejar submission dateline.

Kenapa aku suka blogging? Hmm.. Ia lebih kepada meluahkan sesuatu yang aku tak boleh nak luahkan melalui lisan. Aku memang seorang yang memendam perasaan. Tak suka menceritakan masalah aku kat orang lain. Lebih suka settlekan masalah sendiri. Kalau rasa tertekan, aku akan menconteng2 di atas kertas. Conteng apa saja yang terbuku kat hati sama ada dalam bentuk lukisan atau tulisan. Tapi, bila laptop ada depan mata, luahan perasaan itu diconteng di dalam blog.

Blog siapa yg slalu anda skodeng. Nyatakan 5.
Blog kawan2 seperti Aryn, Ilani, Islami dan BIG BRO aku. Kalau blog lain, aku suka sekodeng blog Home Sweet Home sebab itu adalah blog masakan ok.. I love food very much!!

Adakah anda menginginkan seseorang dalam hidup anda? Yang boleh menemani & menyayangi anda sepenuh hati? Dan siapakah orang itu?
Mestilah nak. Tapi, tak jumpa lagi orang yang sesuai denga jiwa ini. Ceh. Memilih sangat la pulakkan. Aku tak bersedia lagi kot nak menerima orang asing dalam hidup aku. Aku lebih memerlukan keluarga aku berbanding orang luar. Mungkin sebab mereka lebih dekat di hati berbanding orang lain.

Taken or single? Mana lebih bagus?
I'm not taken yet. Not even once. Hehe.. Buat masa ni aku selesa berstatus single or maybe lebih sesuai dikatakan "in an open relationship". Kehkeh.. U know.. Like flirting with my friends. Itu memanglah hobi aku.

Pernah tak cinta anda tidak dibalas?

Banyak kali dah sampai malas dah aku nak jatuh cinta. Nak tunggu orang ramai pulak jatuh cinta kat aku. Huhu..

Ciri2 idaman gf/bf anda? Nyatakan 5.
Beriman (tau hukum-hakam), tak merokok, funny and serious pada masa yang sama, tak suka mencarut yang bukan2 (penting nih. tak elok kalau anak2 dengar bapanya mencarut2), dan tak mengongkong aku.


Pada umur berapakah anda merancang untuk berkahwin?
25 ke atas. Itu pun kalau dah jumpa calon yang sesuai.

Nak berapa anak?
Tak kisah. Selagi terdaya akanku teruskan perjuangan untuk menghasilkan anak. Best apa buat anak. Kihkih.. Err.. Bunyi macam gersang giler la pulakkan. Ok2.. Serius2.. 5 orang ok la kot.


5 orang bertuah yang anda ingin tag:

Ilani
Timah
Is Teng
Sakinah
Shaiful Safar