Popular Posts

Follow by Email

Thursday, July 19, 2018

Kurangkan Stress

Sempoi2 je. Tak payah nak havoc sangat.
.
"Buat apa yang awak rasa selesa. Mulakan daripada yang senang, kemudian perlahan2 buat yang susah. Saya nampak banyak potensi dalam diri awak." Kata doktor yang memeriksaku.
.
Terima kasih, semua.

#lessismore

Aku Suspek Aku Alami Simptom ADD

Pergi ke klinik untuk minta surat rujukan ke hospital untuk buat pemeriksaan lanjut mengenai simptom ADD yang aku suspek aku alami.
Tapi, sebaik sahaja doktor mendengar sejarah aku pernah menjadi seorang designer selama 8 tahun, beliau kata beliau nampak banyak potensi dalam diri aku.
Aku dah banyak kali dengar ayat sebegitu terutamanya daripada mendiang bekas bos aku.
Tapi, semakin lama aku bekerja dalam bidang tersebut, aku tak dapat kaitkan pekerjaan tersebut dengan pencarian redha Allah yang disebut-sebut.
Ya, aku buat bos gembira sebab dapat tolong beliau settlekan banyak projek.
Kepuasan dalam bekerja juga aku dapat.
Tapi, selepas itu, apa?......
Bagaimana kalian kaitkan pekerjaan kalian dengan pencarian redha Allah?
Cuba berikan aku jawapannya.
.
Maka, benarlah kata pujangga bahawa bila orang panggil kau gila, ingatlah bahawa idea yang bagus takkan datang daripada pemikiran orang kebanyakan.

Tuesday, June 7, 2016

Kuih dan Biskut Raya 2016 Inotsbakery

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan Al-Mubarak kepada semua yang beragama Islam. Semoga kita semua dapat melaksanakan ibadah puasa dengan sempurna. InshaaAllah.

Inotsbakery sudah mula membuka order untuk kuih dan biskut raya tahun ini.

Tempahan dibuka sehingga 2 minggu sebelum raya (21/6/2016). Penghantaran akan dibuat bermula seminggu sebelum raya.

Senarai harga adalah seperti di bawah:

1. Biskut Ayam = RM25/50pcs
2. Biskut Milky Oreo = RM28/50pcs
3. Biskut Suji Almond = RM35/50pcs
4. Biskut Arab = RM35/50pcs
5. Kuih Gunting = RM7/500g @ RM13/kg
6. Kuih Tiram = RM8/500g @ RM15/kg
7. Kek Marble Moist = RM25/loyang
8. Puding Roti 3 Lapis = RM35/loyang
9. Biskut Rainbow Cookies = RM25/50pcs

Untuk mendapatkan harga borong, sila LIKE page Inotsbakery dan WHATSAPP "HARGA BORONG" ke:

0173765570
0173765570
0173765570

Terima kasih atas sokongan anda semua.

Semoga mendapat keberkatanNya. Amiin.

#inotsbakery #kuihraya #biskutraya

Sunday, January 19, 2014

It's been a while

Salam...
Hi.. it's me..
Yeah...
It's me..
Not you or him or her..
It's been a while,  isn't it?
How are you?
I'm fine, thanks.
3 years..
Wow..
That was a very veeeerrrryyyy long time...
I left this blog..
Muahaha...
So, I'm gonna say hi to you bloggers or readers..
Since I'm so busy like a boss nowadays and for the previous years, I couldn't update this blog..
But, now I'm back..
Maybe..
Lol..

Whoever read this, have a good day and keep calm, let's pray always..
Salam..

Tuesday, December 13, 2011

Testing 1, 2, 3...

Assalamualaikum...
Testing, testing, 1, 2, 3...

Nak tengok entri terbaru ni termasuk tak dalam recently updated list my followers...
Entri sebelum ni tak ada pulak kat list mereka...
Hairan...

Da...

notakaki: Entri yang ni pun tak ada la dalam list... Ape nih? Tolong saya!!! (Seminit kemudian...... Pap!!! Tiba2 dah ada dalam list... Demmmm... Apehal entah... =..=)

Monday, December 12, 2011

Nota Sebelum Tidur (3.30a.m)


Kehidupan yang sementara...

Maka isilah ia dengan amal kebajikan...

Berbaktilah kepada setiap insan...

Ikhlaskan hati dalam beramal...

Hanya harapkan keredhaan tuhan...

Bukan keredhaan manusia yang dicari...

Kerana redha manusia itu tidak semestinya benar...

Jangan pernah rasa rugi untuk meninggalkan kemungkaran jika kita boleh mendapatkan kebaikan daripadanya...

Jangan pernah rasa kecewa selain daripada kecewanya diri kita tidak mendapat keredhaan Allah...

Jangan pernah berharap jika anda tidak rajin berdoa...

Jangan pernah mengeluh jika anda tidak rajin berusaha...

Tiada akibat jika tiada tindakan...

Fikir-fikirkanlah...

notakaki: harap esok dapat bangun pagi.. apa la aku buat pagi-pagi buta ni?