Popular Posts

There was an error in this gadget

Follow by Email

Wednesday, November 5, 2008

Mesej Daripada BIG BRO

selepas solat Maghrib semalam...
aku mendapat sebuah mesej daripada BIG BRO...
begini bunyinya...

Sementara masih ada kemampuan untuk belajar, belajar la sampai berjaya. Cabaran akan datang semakin hebat. Kalau nak sukses, rancang dari sekarang ya.

dan ini balasku...

Ok bang.. Doakan la ye adikmu ini sukses kat semester-semester akhir ni.. Tq.. Mmmuuah.. Luv u. =.)

sebenarnya aku dan dia jarang bermesej...
kalau ada perkara penting je kami akan berhubung...
setakat nak tanya khabar tu, memang jarang la...
mungkin sebab umur yang jauh menyebabkan kami kurang rapat...
apa pun, dia tetap jalankan tanggungjawab dia sebagai anak sulung...
mengambil berat tentang kisah LIL BRO dan LIL SISTASnya...
biasanya, yang rapat dan selalu bermesej dengan dia adalah LIL SIS...
selalu mengadu tentang pelajaran yang susah...
selalu mengadu tentang cabaran sebagai pelajar universiti...

tiba-tiba aku tersedar...
betapa berpengaruhnya kehidupan sebagai seorang pelajar sekolah agama dalam kehidupan aku...
di sekolah dulu dilarang bercakap tak tentu hala dengan orang bukan muhrim...
ni menyebabkan aku jarang bercakap dengan lelaki...
dan menyebabkan aku jadi penyegan...
perangai ni terbawa-bawa ke rumah pulak...
ceh...
tak pasal-pasal jadi tak rapat dengan BROS sendiri...
oh...
dengan BIG BRO mungkin tak berapa rapat...
dengan LIL BIG BRO boleh kata rapat jugak la...
mungkin sebab jarak umur yang tak jauh...

tapi, bila dah besar...
baru aku sedar betapa tak rapatnya kami masa kecil dulu...
aku start bersalam dan cium tangan BIG BRO pun masa dia tolong hantar aku balik ke asrama masa Form 4 dulu...
lepas tu, barulah amalan tersebut diamalkan oleh adik-beradik aku yang lain...
kini aku dan LIL SISTAS dah bersalam dan cium tangan BROS...
dan LIL SISTAS aku juga dah bersalam dan cium tangan aku...
masa ni baru rasa betapa dah dewasanya kami...
baru sedar yang aku ni ada LIL SISTAS yang perlu dijaga dan diambil kisah selalu...
dan LIL SIS aku dah pandai cium pipi BIG BRO dan ABAH...
tapi, aku masih segan-segan nak buat begitu...
ah...
susah betul nak kikis sikap segan tu...

jadi...
point cerita kali ini sebenarnya adalah...
betul ke mesej tu untuk aku?
ke BIG BRO salah sent?
ha...
sape nak jawab tu?
sebab lepas aku balas mesej dia, dia tak balas dah mesej aku...
at least balas la Luv u jugak ke...
oh...
sangat yek sebenarnya kalau begitu...
oh tidak...

2 00 komen:

ila ni said...

hahahah hade ke silap sent??
ila rase die 'send to many' trus, senang, send kt inot & adik inot. xpenat die taip 2,3 kali

inotLOVEhunter said...

oh..
tp dia xpernah bg msj camtu scra tba2..
biasanya klu org mengadu bru dia akn bls..
hmm...