Popular Posts

There was an error in this gadget

Follow by Email

Monday, November 17, 2008

Apa reaksi anda jika tiba2 je mendapat komen seperti ini tak kiralah sama ada di frenster ke, myspace ke, tagged ke..

<nama anda> BUNCIT

Ha… Baru2 ni aku telah membuat satu kajian tentang perkara ini secara tak sengaja. Boleh pulak tak sengaja ye? Begini ceritanya…

Di satu hari yang membosankan akibat tekanan kerja yang melampau, aku tak tau la apekehenye dengan aku hari itu, tapi aku rasa perkataan BUNCIT itu sangat kiut bunyinya serta rupanya. Lalu, dengan selamba badaknya aku telah mengepost komen seperti di atas ke profile kawan2 studioku dan BIG BROku juga. Niat sebenar aku cuma nak menarik perhatian mereka je sebab dah lama sangat takde orang komen kat frenster aku. Tak sangka pula ia akan menjadi satu isu yang hangat. Haha… Yah, aku berjaya menambah komen lagi! Dan kemudian, aku menukar shout out di frenster kepada ini >>> buncit itu kiut kan? (oh…sungguh aku mengalami tekanan sekarang)… Lalu, kemudiannya aku bercuti selama 4 hari daripada godaan online untuk menyiapkan kerja2 pembaikan bod yang masih tak siap2. Lepas balik dari percutianku, haha… banyak giler komen aku dapat.

Nah.. inilah respon2 yang dikeluarkan oleh responden2 tersebut:

1. Kirstin_叮 (dia ni kurus, kecik je orangnye)
11/8/2008 12:39 am

bila masa aku buncit? takde pun? kiut je yg aku nmpk? hehehe =P

2. HaLim (dia ni ada potensi untuk mengalami kebuncitan. Tapi, masih kurus)
11/8/2008 1:04 am

comment anda telah ditapis bagi kerana mmepunyai elemen2 yg kurang sesuai tk budak bawah umur.

~~~sila ambil perhatian..

-------------------------------------------- (direply semula selepas aku mereply komennya)

11/8/2008 9:51 am

adalah bkn kerna disebabkn itu..arakian maka disebabkan bahagian perut itu lah yg menjadi sebahagian sebahagian penduduk d rumah ini memberi kate kate mereka kepada wak dan menjadi kesalahan lah tk memberi kan sifat ru kepada ahli ahli rumah yang len...adalah demikian kerana disebabkan akan muncul kate2 busuk yang boleh menghilangkan kedamaian sesebuah rumah..

~~sekian

p/s: wak sedang mengalami masalah kebuncitan yang semakin meruncing.

3. pda (dia ni kurus…kurus sangat2. Papan la wa cakap lu)
11/8/2008 9:22 am

eh......ak lak yg buncit....apsl tbe2 ak kene???

4. wa (oh..dia ni lagi la papan skateboard)
11/8/2008 9:22 am

ne ade buncit.mandai je

5. TwiceBlessedMan (dia ni tough sikit. Kadang2 terbuncit sikit, tapi sekarang dah kempis balik)

11/8/2008 10:05 am

knape inot? knape? knape tibe2 aku dipanggil dgn gelaran buncit? buncit kah aku?

6. ilani (dia ni same spesies ngan aku. Berusaha untuk mengurangkan kebuncitan)

11/8/2008 1:35 pm

kalo boroi ok ke aa?
ke geleber lagi cun?
gemuk plak?
nk bt liposuction la, bagi sama inot, baru 'kiut' byk lemak!

7. darkqueen (dia berjaya mengurangkan kebuncitannya semester lepas. Tapi, dia masih buncit sikit)

11/8/2008 10:54 pm

inot jahat.....bncit tu seni ape....x sume org blh ade prut bncit cam wani....he he he

8. zyanmie (body dia…fuyoo…cun jugak la. Tak la papan sangat)

11/9/2008 8:17 am

hehe buncit = kiut maknanya org kiut hahahaha bes nyer inot nie heee

9. ELLE (dia ni gebu. Haha. Boleh tahan la. Dia hampir2 berisi tapi masih slim)

11/9/2008 7:57 pm

nmpknye sumeorg ko kte buncit....
ingat aku sorang je...
siap r inot,,, aku buat sit-up 1000x sehari...

10. angah (dia kate tak nak makan nasi selama setahun. Hmm.. kita tengok je nanti ape hasilnye..)

11/9/2008 11:30 pm

yala aku buncit ko kembung hahahahaha...

11. MiSs NiNiE (dia ni sangat bombastic la wa cakap lu walaupun berbadan besar. Aku rasa tak perlu la kot dia makan ubat kurus. Body dia agak propotion sebenarnya dengan ketinggiannya yang cam gergasi)

11/10/2008 9:24 am

in0t bg tips utk perut langsing bermaya..!!!! cpt.!!! xilang gk buncit siap ko..h0h0

12. shaiful (BIGBRO yang sedang berusaha menurunkan berat badan. Oh… ade orang kata dia dah kurus sikit masa hari raya)

11/10/2008 10:03 am

siut je.... jaga badan tu... turunkan at least 15kg... jgn sampai aku lebih slim dari ko...hehehehe

Aku tak tau la apa kesimpulan untuk kajian ini. Tapi, aku rasa aku telah mencipta satu game baru. Ada berani nak cuba? Cubalah. Hasilnya pasti menghiburkan anda.

4 00 komen:

amy said...

aku mengaku ak ngah buncit skrg
sbb ak baru pas makan ketiaw goreng
selang seli ng minum neslo
sbb pedas
gyler buncit oww

inotLOVEhunter said...

buncit utk smntara xpe is
jgn buncit berkekalan cam aku
hilang comel kau nanti
aku lain la
makin buncit makin org kata comel
huhu

amy said...

ehe
aku setuju makin buncit makin cumel

inotLOVEhunter said...

jd ko setuju la klu ko jadi buncit?