Popular Posts

There was an error in this gadget

Follow by Email

Tuesday, February 10, 2009

Tertaksengaja Terklik New Post... Nak Wat Camne Kan? Layan Je La..

Haha... Aku betul2 tak sengaja nih. Huhu... Em, sebenarnya sangat bengang dengan friendster aku sekarang. Lepas aku approve komen dari seorang kawan, tetiba je terus takleh ke profile sendiri dan akan pi ke page ini (jangan risau. Takkan ade ape2 berlaku). (Biasanya kalau ada orang send komen kat page aku memang tak perlu diapproved pun. Ia akan appear sendiri lepas mereka klik butang submit. Tadi sewaktu aku klik butang approve tu sebenarnya dah rasa lain macam, tapi tak dijangka pula ia akan jadi begini). Demyu la friendster! Menci ar. Dah la ramai kawan aku kat friendster. (Taklah ramai sangat pun. Setakat 301 orang je. Oh ho... Tau sikit. Jadi, tolong jangan gelak. Cubit pipi nanti baru tau. Biar jadi chubby macam aku). Nak delete kang rasa sayang pulak. Tak delete kang buat sakit hati je sebab asyik rasa nak buka, tapi mana boleh buka pun bila dah jadi macam ni. Ha... Nak majuk ar camni...

Dah bengang2 tadi, aku pi ke facebook pulak. Melayan permainan request-merequest yang kawan2 send. Entah ape benda yang aku main pun aku tak faham. Pakai approve je sumenye. Haha... Entah pape la. Aku rasa semakin bosan dengan benda2 yang berkaitan dengan social network nih. Tapi, kalau ada yang nak add gak boleh la ambil email ini (sila ambil perkataan2 selepas sign / sahaja ok?). Kalau tak nak add jangan ngada2 nak klik tau. I tak larat la nak layan ramai peminat. (Aku memang tak layak jadi superstar. Lebih suka hidup yang aman tanpa sebarang spekulasi dan gangguan).

Aku rindu anak buah aku sebenarnya... Haaaaa... Mana dia ni? Tak balik kampung langsung... Auni... Auni... Miss u so much!!!




Kau memang gorgeous wahai budak... meh aku bagi flying kiss sikit...

Auni balik kampung cepat ok? Nanti auntie belikan mainan banyak2 kat Hong Kong ok? (Ok... Auntie tipu je. Auntie mana de duit sayang... Tapi, takpe. Nanti auntie ambik gambar Auni banyak2 guna webcam auntie ok? Auni kan suka kamera...)

Ok semua... Aku dah lalok nampaknya. Haha... Mau buat keje cepatlah. Jom la kita basuh muka dan mata untuk hilangkan ngantuk. Selamat bekerja malam semua!!!

nota kaki: Semalam aku cari kopi yang kandungan kafeinnya sama ngan Nescafe. Tapi, setelah hampir 20 minit aku mencangkung dan membelek2 kopi di kedai Ban Soon itu, aku tak jumpa kopi yang setanding dengan Nescafe. Aku ingat nak boikot Nescafe tapi, entahlah. Rasanya Nescafe macam takde tandingannya. Anda semua. Tolong suggestkan aku kopi yang setanding dengan Nescafe yang boleh mencelikkan mata aku pada pagi2 buta begini. Terima kasih.

13 00 komen:

Miko Yamaguchi said...

apa lagi, kopi jantan la.

mai sechawan!

archienot said...

haha..
itu tagline kopi radix la miko..
eh, kalau aku minum kopi jantan nanti, aku masih lg seorang pempuan kan?
takut tetiba hormon si jantan merubah aku menjadi seorang lelaki..
ergh..
tak kuasa nyah!

btw..
mmg betul ek kopi tu blh thn ngantuk sama cam nescafe?
sbb aku tau ko mmg peminat tegar nescafe..
tu sbb aku tanya..

ARYN said...

wei..bru selasa lps aku layan old town white coffee 3 in 1..aku beli kotak punya..tp beli kt 7E so mahal ckt..Rm3.20 n ada 3 keping..ok wat..kopi nya sgt bnyak & pekat..serius..aku xngantuk bila minum..smpai ke hari ini..ada 2 perisa old town white coffee ni..classic @ hazelnut..aku try hazelnut..sdp..tp serius pekat..nk sdp bubuh ais ka..heee..

aku xrasa nescaffe bagus..sbb apa..aku dh bthun2 imun dgn nescaffe..even minum yg kale hijau pon xde effect ke atas dri ku..aku tetap mengantuk..heee..cubala..pastu gitau aku..cmne..bole??

archienot said...

aryn, mhl giler..
mane de duit wei nk beli bnda mhl2..
blh bg sample 1?
kata suruh cba..
haha..
kopi lain agk mahal..
rm7++ utk 20 sachets je..
tu pn cma dpt 150ml je 1 sachet..
berbanding nescafe rm10++ utk 30 sachets..
1 sachet dpt 180 ml air..
plus kopi lain xsure ttg status halalnye..

old town white coffee pn ari tu aku tgk mahal gak..
rm14++ utk 1 pek besar tu..
aku xtgk lak berapa sachets de dlm tu..
sbb benda mahal ni mmg aku mls nk check dah..
yg tu mmg halal kan?
mgkin lps pi hongkong nnti bru aku cba kopi itu ok?
sbb msa tu mgkin ekonomi dah stabil sikit..

nescafe blh dikatakan berkesan bg aku..
jd tepuk dada tanya mata..
wehee..
klu dah btl2 ngantuk mmg xleh nk watpe la melainkan tidur je la..
pe lagi kan?

Anonymous said...

beli kopi kapal api tu...buat pekat2... tak yah gula.... cuba dulu.

kalau tak berkesan gak...beli mancis kayu @ pencungkil gigi..... tongkatkan je kat mata.... hahahaha...

aku bukan tak nak bagitau ko aku nak balik.... sebab biasanya bila aku balik...ko ade kat umah....

design tu OK.... cuma bahagian kabinet atas tu nampak terlalu padat.... yang kabinet bawah tu dah ok.... sinki tu jauh sgt dari tingkap...pasal punca air tu dekat dgn tingkap..... bahagian kaunter tu....boleh diterima.... so kalau aku buat design tu...aku kene beli 2 kerusi tinggi untuk letak kat situ....

anyway...tq

http://shaifulsafar.blogspot.com

archienot said...

nnti aku cuba kopi tu..
design tu nnti aku btlkan..
xpe la..
nnti bla akak dah bersalin blh jmpa lg kn..
ok..
sama2..

Lina Chan said...

comelnya budak ni..
gerigitan ni..

:)

huh!! apa kata ko cuba kopi kapal api.. btul2 ho liao!!

archienot said...

gerigitan tu ape bah?

ok2..
nnti sy cba kopi itu..

amy said...

aku minum ape2 mende yg ade kafein pun alamatnye ta tido mlm la

minum old town white coffee kol 3 ptg, smpi kol 5 pg baru ak leh tdo.

hehe.

terer,kan?

wHoSeNa said...

haha..nk suggest kopi ape xtaula inot..sbb mmg xleh nk minum kopi2 nih...lebih2 lg nescafe..minum seteguk terus giler...bintang2 byk ats kpl..n then xsdar..bkn nyer mata tuh mkn segar...bau nescafe pn xleh..allergic cket nescafe nih..tp klu kopi..tryla kopi kapal api..sdap..murah pn yer..cume kene rjn cketla...klu nk manis..klu mls xyah ltak gula pn xper...huhuhu...

p/s:bout ur FS..ak pn same kene cm ko..last2 xleh bkak pn..n then igt nk close jer acc..klu ikut member..ak lg rmi..400++..tp redha jer la...i'm now addicted to pet society kt fesbuk..hahaha...

archienot said...

to amy:
giler terer kn ko..
pe kate ko ambik alih fyp aku nih..
hehe..
aku kena minum 2 gelas nescafe baru xngantuk..
addicted pn mcm ye jugak sbnrnye..
klu blh nk minum je selagi perut tak kembung..
huhu..

to whosena:
alergi nescafe ek?
kopi kapal api blh plk lyn?
pelik aku..

rmi btl cdgkan aku cuba kopi kapal api ni..
mmg sedap tp aku xpernah wat eksperimen plk ia blh thn ngantuk atau tak..
nnti aku cuba ok?

aku lyn fesbuk gak skrg tp byk benda aku xfhm lg..
penin2..
kena de kls tutor fesbuk agknye..
hehe..

anonymous tanpa nama =p said...

kopi indocafe adelah pengganti nescafe yg boleh tahan la.. +-rm20 dapat 100 sachet. amacam.

archienot said...

to anonymous tanpa nama =p:
oo..
main jelir2 lidah ek..
meh aku jelir lidah gak..
=.p buwekkkk..
hambik ko!!
siap ngan bunyi lg..
maaf la ye klu terkena tempias ayaq lioq..

weh..
aku tau la ko dr puchong kan?
ni mesti ain ni..
penggemar kopi sejati..
*pandai2 je aku meneka*

rm20 100 sachet?
WOW!!! WOW!!! WOW LAGI!!!
ok..
nnti aku try tgk kopi indocafe tu wlupn aku dh tgk sbnrnya..
tq ye for ur cooperation..