Popular Posts

There was an error in this gadget

Follow by Email

Friday, February 13, 2009

Perut kembung dan kisah cermin yang pandai menipu..

Sejak akhir2 ni, Cik Pemburu Chenta selalu saja mengalami perut kembung kerana makan tidak mengikut masa. Ya. Dia sedar diri yang perutnya memang buncit. Tapi, perut buncit dengan perut kembung sangatlah lain definisinya. Perut kembung terjadi disebabkan masuk angin kerana perut dibiarkan kosong untuk jangka masa yang lama manakala perut buncit pula disebabkan mentekedarah sampai tak ingat dunia pastu malas pulak nak bersenam dan tau pulak nak makan hati bila orang kata dirinya gemuk. Ops... Cik Pemburu Chenta sudah malu2 kucing. Tapi, dia cuba buat2 cool.

Cik Pemburu Chenta juga akan mengalami perut kembung setiap kali dia pergi melancong. Dia fikir2 mungkin disebabkan makan angin banyak sangat. Dia mengangguk2kan kepala tanda setuju dengan monolognya itu. Contohnya sewaktu di Singapura, dia sangat terkejut apabila melihat refleksi dirinya di cermin. Dia kelihatan agak kembang daripada kebiasaannya. Dia fikir2 semula mengapa dirinya boleh menjadi kembang sampai sebegitu tu sekali. Tiba2, dia merasakan kesakitan di perutnya. Oh.. Masuk angin rupanya. Patut la rasa kembang saje badannya itu. Di Singapura memang agak payah untuk mendapatkan makanan yang halal. Jadi, sepanjang berada di sana dia hanya makan McD. Tapi, sewaktu itu belum ada kempen boikot-memboikot lagi. Jadi, dia tak rasa bersalah untuk memakan 2 Double Cheese Burger yang berharga 2 dolar Singapura sahaja setiap satu sekaligus (manalah badan tak gemuk kan). Tapi, itu pun masih tak kenyang. Tu sebab la kot perutnya masuk angin. Fikirnya lagi.

Ada seorang kawannya mengeluarkan fakta berkenaan perkaitan antara cermin dan susuk tubuh. Cermin itu boleh menipu. Orang yang desperate nak kurus biasanya akan tertipu sebaik saja melihat diri mereka di cermin. Sebagai contoh, cermin yang biasa digunakan di kolej penginapannya kerana sebaik saja seseorang melihat cermin itu, pasti ayat yang mula2 akan keluar adalah..

"eh eh.. aku dah kurus la.."

Cik Pemburu Chenta tergelak sendirian. Betapa pentingnya memiliki susuk tubuh yang menarik bagi seorang wanita. Dia terfikir2, bilakah masanya dia akan memiliki tubuh seperti Angelina Jolie? Kalau berangan je nak kurus, tapi tak berusaha, memang takde maknanya la. Bersenam Inot!!!

3 00 komen:

ila ni said...

inot memang, double cheese bege rilek je baham 2 ketul skali gus. nasib mcD bagi saluran kt yahudi,kalao tak sampai skrg mungkin hobinya bertukar kepada double big mac? ohkohkooh soreyy ya ter bukak ceriti pule

archienot said...

oh..
bic mac pn sedap juge..
tp org mmg btl2 suke double cheese bege..
rsa dia sedap sgt..
yummy..
emm..
sedih skrg dah xleh mkn..
=.(

QielaLuv said...

oh oh ! double cheese beger....my feveret too !!