Popular Posts

There was an error in this gadget

Follow by Email

Sunday, January 25, 2009

Site Visit, Melaka



Ikan belacak? Betulkah perkataan itu? First time tengok secara live nih. Giler ngeri rupa dia. Melambak giler kat jeti Pelabuhan Melaka bila air tengah surut waktu tengahari tu. Ngeri je tengok mereka berpesta sambil melompat2 dan berjalan2 di atas lumpur seperti anjing laut dalam citer Pingu tu. Haha... Eh, betul ke ikan ni tak boleh dimakan? Sape tau? Ade orang kata ia tak boleh dimakan sebab hidup dalam 2 alam. Memang dalam Al-Quran ada sebut tentang binatang yang hidup dalam 2 alam tak boleh dimakan contohnya katak. Tapi, maybe ada khilaf untuk kes ikan ni. Sila la kongsi bersama2 ek kalau ada info tentang ikan ni. Ribuan terima kasih didahulukan...



Amacam? Ada gaya traveler tak? Huhu... Aku suka gambar ni sebab ada kombinasi warna nature di situ. Langit pada hari itu sangat cantik ye kawan2. Subhanallah... Ops... Hidung kembang sikit sebab tahan nafas tak nak bagi gambar gegar. Huhu... Spek Ray Ban itu ditaja khas oleh my LIL BIG BRO. Jangan jeles.



Part of the site. Panas oo kawasan ni sebab baru ditambak dan pokok2 pun tak dewasa lagi. Jadi, ya... Langit sangat cantik hari itu dan kelihatan sangat luas tanpa halangan daripada pokok2 yang meninggi. Menara Taming Sari itu pun tak dapat nak mencacatkan view langit yang sangat indah ini. Kawasan yang best untuk main layang2 sebab berangin giler. Nak main kapal terbang kertas pun boleh, tapi pandai2 la kutip balik kertas tu bila dah habis main. Nanti kena denda aku tak tanggung ek. Melaka ni sebuah bandaraya yang bersih. Pe yang aku perhatikan, susah sangat la nak nampak sampah berterabur kat mana2. Paling aku tak percaya, malam2 pun ada pekerja lori sampah kutip sampah. Susah nak nampak situasi ni kat Serdang. Ke aku je yang tak pernah nampak? =.P

nota kaki: site visit di Melaka untuk Projek 3: CIQ (Custom, Immigration and Quarantine) Complex. Menginap di Mansor Hotel selama 2 hari 1 malam dengan bayaran RM 21 setiap orang. Selamat Hari Raya Cina semua!!!

3 00 komen:

ila ni said...

sangat panas wei, ni dah rindu lemak-lemak yang terbakar itu hari sob sobb..

archienot said...

usah dikenang pd yg tlh pergi...
jom buat lemak baru!!!
huhu..

jacker said...

benduozhongsheng
mean54
mud212
mum66
norm63