Popular Posts

There was an error in this gadget

Follow by Email

Tuesday, March 17, 2009

Tag Bergambar Ini Anjuran Cik Miko Yamaguchi Dan Cik Norhazrin...

Instruction:
Go to your photos folder in your computer. Go to the 6th folder of photos. Go to the 6th picture in that folder. Put the picture on your blog and a description of it. Invite six friends to join the challenge. Link them in your blog and let them know they have been challenged!



Nah, hambik! Nak sangat tag aku. Huhu.. Jangan terkejut bila gambar begini ada di dalam folder gambar aku. Sudah diketahui umum aku ni kan pelajar senibina. Mesti banyak simpan gambar2 berkaitan bangunan kan. So, inilah salah-satu gambar yang terdapat di dalam folder keenam dan gambar yang keenam.

Sebenarnya aku dah kemas dulu folder gambar aku ni sebelum buat tag nih. Kalau aku tak kemas, seriously gambar yang aku postkan hanyalah gambar pokok yang diambil ketika site analysis yang ditangkap dengan sesuka hati dan tiada unsur seni di dalam gambar itu sekaligus tak menarik hati untuk para pembaca melihatnya. Ni aku dah kemas2 folder, kira boleh terima la folder ni jadi folder keenam. Gambarnya juga quite interesting. Interesting tak u olls? Interesting kan?

Gambar ini diambil oleh kawan aku sewaktu dia dan rakan2 yang mengambil kursus interior design melawat ke rumah salah seorang pensyarah lanskap, En. Azizi. Rumah dia ni pernah keluar kat majalah Laman. BIG BRO yang kata. Konsep rekabentuk dalaman rumah dia ni lebih kepada minimalisme. Color dinding putih dan color perabot2 dan hiasan2 pulak putih dan warm color. Ditambah dengan lukisan hasil tangannya sendiri yang menggunakan warm color juga menjadikan ruang rumah begitu ceria dan bertenaga sekali. Gorgeous huh?!

Aku nak tag:

Ilani
Is Teng
Shaiful Safar
Fatimah
Lina Chan
Sape2 je la yang nak jawab..

7 00 komen:

ARYN said...

perghh..aku suka tgk gmbr bgunan cntik2..hehe..ko blajar innterior design gak x

archienot said...

cantikkan rumah dia..
nma pn org seni..
semua yg dibuat pn msti mjadi je..
kreatif katakan..
aku xambik la kls interior design sbb sbjk pilihan ni..
aku ambik kls AUTOCAD..
bljr melukis je gna komputer..
sbb utama xambik kls interior--->mls nk ambik exam..
hahaha...
kelas CAD xde exam..
cma assignment je..
hihi..

ARYN said...

rugi ar..sbb aku rs cm bagu..nnt ko nak hias umah xya mntak interior designer dsgn kn..hehe..bru igt nak upah ko designkan interior umah aku..muahaha

archienot said...

blh je aku designkan wlu xambik kls interior design..
sbb dah selalu sgt design interior utk bangunan rekaan aku..
hihi..

Lina Chan said...

nice la umah dia..
sy nak beli umah banglo nnt, ko ble tolong tak? buat landskap ke..

:)

archienot said...

chan chan..
mestilah boleh..
yg penting ada fulusnya..
hihi...

Anonymous said...

membaca seluruh blog, cukup bagus